lördag 3 april 2021

Liam Neeson utmanar narkotikakartellen

 Förväntat men inte så oävet är summeringen av filmen The Marksman med nordirländaren Liam Neeson.


The Marksman

✮✮✮✩✩

Regi: Robert Lorenz.

Manus: Chris Charles, Danny Kravitz, Robert Lorenz.

Genre: action thriller.

I huvudrollerna: Liam Neeson, Jacob Perez.

Åldersgräns: 16 år.

Speltid: 1 t 48 min.


Liam Neeson har stått för stora rollgestaltningar i Schindlers lista och Star Wars filmerna men på sista tiden har han medverkat i action thrillers av varierande valör, såsom Taken 1, 2 och 3.

I filmnyheten The Marksman är han Jim Hanson, en f.d. elitsoldat, som blivit fattig bonde i Arizona. När en mexikansk drogkartell är en mor och ung son på spåren då de tar sig över gränsen nära hans hus ställer han upp till deras försvar. Avsikten är att föra unga Miguel (Jacob Perez) till släktingar i Chicago men kartellens hitmen är honom i hälarna och arga som fanken för att han haft mage att skjuta brodern till mördarnas ledare.

Värd att beses

Man kan väl säga att Liam Neeson alltid är värd att se på också fastän allt inte går enligt förväntningarna och stereotypierna är legio. De onda är verkligen onda medan Neeson är en gammal man med heder och hjärta som blir en förebild för sin först motsträviga skyddsling. Man förvånas sällan men får ut en hel del ändå av den långa jakten genom USA i sällskap mer en gubbe som vet att han är för gammal för dylikt skitjobb.

Regissören Robert Lorenz har vunnit sina största lagrar som producent för filmerna Mystic River, Letters from Iwo Jima och American Sniper. Med The Marksman gör han en hyfsad insats efter regidebuten i Trouble with the Curve från 2012 med Clint Eastwood i huvudrollen.



Gamling med sting. Liam Neeson håller koll på de onda med eller utan kikargevär i filmen The Marksman.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar