onsdag 13 januari 2021

Att göra allt för sin son

 Sydkoreanska Bong Joon Ho blev världsbekant med filmen Parasite 2019. Som så många andra biografer visar också Bio Rex i Borgå äldre filmer nu när de nyinspelade hålls i malpåse tills coronapandemin avtar och biosalongerna fylls igen.



Mother

✮✮✮✮✩

Regi & manus: Bong Joon Ho

Genre: kriminaldrama.

I huvudrollerna Hye-ja-Kim, Won Bin.

Åldersgräns: 16 år.

Speltid: 2 t 9 min.




Till ett av Bong Joon Hos äldre mästerverk från 2010 hör filmen Mother med veteranskådespelaren Hye-ja Kim i rollen som mor för en retarderad son (Won Bin). Han följer en kväll efter en ung söt flicka som försvinner men senare hittas brutalt mördad.

De oprofessionella poliserna är inte sena att anklaga sonen för mordet, vilket får modern att ta till alla medel för att skapa rättvisa.

Hon är tillbakadragen och lugn och livnär sig på att sälja örter och bedriva illegal akupunktur, men bestämmer sig för att göra allt hon kan för att rentvå sin son, som blivit hunsad och mobbad hela sitt liv och bor och tas om hand av mamman. 

Mysterium

Medan filmen går framåt blir man alltmer övertygad om att inget är som det ser ut, mystiken tätnar och diverse överraskningar och chocker kantar vägen. Det formidabla fotoarbetet med intima närbilder och andäktiga panoraman bidrar till att höja filmens tittarvänlighet, ljusår från västerländskt, för att inte tala om hollywoodskt mainstream kriminalfilmsarbete.




Moderskärlek. En mor (Hye-ja Kim) sätter allt på spel för att rentvå sin son (Won Bin) i en mordhärva.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar