fredag 12 februari 2021

Upprepningar på ett bröllp

Igenkänningsfaktorn är hög när man ser filmen Palm Springs. Men förlagan var nog bättre.


Palm Springs

✮✮✩✩✩

Regi: Max Barbakow.

Manus: Andy Siara.

Genre: romantisk komedi, thriller.

I huvudrollerna: Andy Samberg, Cristin Milioti.

Åldersgräns: 12 år.

Speltid: 1 t 30 min.


När Nyles vaknar upp är det något bekant med dagen. Samma dag upprepas nämligen om och om igen. Jämfört med Groundhog Day med Bill Murray och Andie MacDowell är Palm Springs bara en blek kopia, men har man inte sett förlagan och inte har så stora förväntningar är det väl okay.

Nyles (Andy Samberg - That´s My Boy) är mer eller mindre oinbjuden gäst på ett bröllop i Palms Springs, Kalifornien, eftersom flickvännen är bästa vän med bruden.

Att Nyles beter sig så plumpt åt på bröllopet förklaras av att han upplevt dagen om och om igen. Också när han försöker dö på de mest fantasirika sätt vaknar han bara upp till samma dag igen.

Litet variation ger brudens syster Sarah (Cristin Milioti – The Wolf of Wall Street) som dras med i samma loop. Men ingenting blir bättre, i stället anklagar hon Nyles för att ha orsakat hennes medverkan i alla upprepningars moder. De försöker blir vänner och lyckas – delvis.

Skratt ibland

Humor saknas förstås inte, ibland skrattar man till både med- och motvilligt, men den i grunden rätt dystra filmen, har inte mycket att erbjuda. Förutom då Cristin Milioti som i alla fall lyser med en viss glans som kvinnlig huvudrollsinnehavare i motsats till Andy Samberg som mestadels bara irriterar.

Om filmen har något budskap är det antagligen att lära sig leva i nuet och försöka ta till vara det vi erbjuds trots att det inte sällan är både tråkigt och enformigt. Och så serveras vi förstås en slevfull om kärlekens urkraft, som minsann ger en gnutta hopp när det ser ut som mörkast.

I
Inte så mysigt som det verkar. Sarah (Cristin Milioti) och Nyles (Andy Samberg) har fastnat i en loop som börjar smaka ordentligt trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar