tisdag 7 november 2023

Ett rop mot sextrafficking med barn

Tyvärr lever pedofilin och mår bra. Men det är inte bara katolska präster 

som förgriper sig sexuellt på barn utan pedofilin har urartat till en business som är den mest lukrativa av alla i nuet och håller på att gå om knarkhandeln. Filmen Sound of Freedom slår ett slag för vad som kan göras mot fenomenet.


Sound of Freedom

4/5

Regi: Alejandro Monteverde.

Manus: Rod Barr, Alejandro Monteverde.

Genre: drama.

I huvudrollen Jim Caviezel.

Åldersgräns: 16 år.

Speltid: 2 t 11 min.


Mexikanske regissören Alejandro Monteverde (Little Boy) har gjort en spännande och berörande film grundad på Rod Barrs bok Sound of Freedom som faller tillbaka på verkliga händelser. Sextrafficking är den snabbast växande av alla kriminella verksamheter, eller som FBI-agenten Tim Ballard (Jim Caviezel) i filmen uttrycker det: en drog kan man sälja bara en gång men barn upp till fem gånger om dagen.

Filmen bygger på den sanna berättelsen om agenten Tim Ballard som med sina män lyckas rädda en liten pojke ur slaveriet, då han får nys om att hans syster lever som sexslav någonstans i världen.

Rött skynke

Det blir ett rött skynke som äter honom inifrån och med tur och skicklighet hamnar han in i lejonets gap, dvs. Colombias djungler där sexhandlare har sitt tillhåll och slavläger och dit varken polis eller militär vägrar sätta sin fot.

 Huvudrollsinnehavaren Jim Caviezel blev känd som Jesus i Mel Gibsons hårdkokta The Passion of the Christ och i Greven av Monte Cristo. Utan överdrifter gör han en djupt kännande agent som leds av rättvisa och moral.

Han har dessutom ett personligt engagemang i kampen mot pedofili och lägger ut texten i en separat insert i filmens slut.

Den är producerad av kristna Angel Studios och har på en kort tid hämtat in över 200 miljoner dollar när produktionskostnaderna gick lös på 14 miljoner. Filmen är på samma gång grym och obehaglig men ger också en gnutta av hopp inför ett fenomen som sällan lyfts fram i dagsljuset. En film med budskap och hjärta.

På resa i det godas namn. Agent Tim Ballard (Jim Caviezel) på färd mot mörkrets hjärta i Colombia för att frita en liten flicka.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar