måndag 16 oktober 2023

Spänning på fyra hjul

Liam Neeson som på äldre dar skött om sitt levebröd med medverkan i blodiga actionfilmer är tillbaka som illa utsatt familjefar i Retribution.


Retribution

3/5

Regi: Nimród  Antal.

Manus: Alberto Marini, Christopher Salmanpour.

Genre: action.

I huvudrollerna: Liam Neeson, Matthew Mondine.

Åldersgräns: 16 år.

Speltid: 1 t 31min


Filmen handlar om en bomb under en bil och företagaren/familjefadern Matt Turner (Neeson) som till varje pris måste skydda sina barn som han undantagsvis är på väg att skjutsa till skolan. Då ringer mobilen och en röst förklarar att om han stiger ur kommer bilen att sprängas i luften. Det blir många samtal och många uppdrag han måste utföra medan familjens liv hänger på en skör tråd.

Bad guy som drivfjäder

Filmen påminner om Speed och handlingen är spännande men delvis förutsägbar. Matthew Mondine (The Dark Knight Rises, Oppenheimer) är den bad guy som driver handlingen framåt. Liam Neeson som medverkat i en lång rad actionfilmer tidigare är i gott slag när han spelar panikslagen familjefar, som blir allt mer desperat och börjar göra egna schackdrag inför den rafflande upplösningen.

Den som är intresserad av gedigen spänning, biljakter med en radda polisbilar i släptåg och explosioner här och där under vägen blir inte besviken. Retribution betyder annars vedergällning/hämnd. Regissören Antal är känd för bl.a. Predators.


Nervkittlande samtal. Liam Neeson sitter på en bomb i sin bil i actionfilmen Retribution.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar