fredag 9 januari 2015

Kolla upp True Detective

Brukar inte se tv-serier med undantag för Wallander och vet därför inte ett dyft om Kotikatu och annat finskt, t.o.m. Boardwalk Empire med suveräna Steve Buscemi blev på hälft, vilket jag ångrar.

Men nu kommer en åttadelad serie på tv 2 som får alarmklockorna att ringa, True Detective, med start i kväll den 9.1. En kriminalserie om två poliser i Louisiana där ett ouppklarat mord de var med om att utreda för sjutton år sedan får en uppföljning i nuet med ett fall med likadana förtecken då som nu.
Längs vägen nystas herrarnas psyken upp, osv, osv.

Förutom det Twin Peaksaktiga i storyn är det skådespelarna i detektivrollerna som får nackhåren att resa sig. Woody Harrelson (Natural Born Killers, Pulp Fiction, mm.) är en konstigt tilltalande kuf som drar intresset till sig för att inte tala om Matthew McConaughey som senast glänste i filmen Interstellar men också fick rejält med beröm av mig i likaså femstjärniga filmen Killer Joe. Före det, då jag ännu hade placerat honom bland de tvålfagra skådisarna i billiga romcoms, var han redan publikfavorit på spinnsidan.
True Detective visas ovanligt nog i två avsnitt på fredagar. Det är naturligtvis avsnitten från 2014 som visas först. En andra produktionsomgång från 2015 finns på tv 2: s väntelista. Då medverkar bl.a. Colin Farrell (Phone Booth, Total Recall, mm.)

Woody Harrelson och Matthew McConaughey i True Detective. Foto: Arts.Mic/nätbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar